Međunarodni dan medicinskih sestara: Zašto je Stana među najboljima?

Povodom 12. maja Međunarodnog dana medicinskih sestara Udruženje medicinskih sestara-tehničara Kliničkog centra Srbije “Sestrinstvo” dodelilo je zahvalnice za doprinos razvoju i unapređenu sestrinstva. Zahvalnice se dodeljuju medicinskim sestrama i tehničarima iz svih klinika i centara Kliničkog centra Srbije.
Ove godine je zahvalnica otišla i u ruke medicinske sestre Stane Đuričanin, glavne sestre Klinike Varis – bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Pre ove, poslednja funkcija koju je imala bio je položaj glavne sestre u Centru za anesteziologiju i reanimatologiju KCS.
Da je ovo priznanje i te kako zasluženo, potvrđuje i činjenica da je Stana Đuričanin pre nekoliko godina od istog Udruženja dobila priznanje “Najbolja od najboljih”. Sumirajući utiske posle dobijenog priznanja, Stana Đuričanin ističe da je ključna stvar da neko bude uspešan u poslu koji radi, da ga radi iz ljubavi.

“Potrebno je, naravno, mnogo posvećenosti, požrtvovanja, rada, ali ključno je da volite posao koji radite. Ja moj posao volim, i nije mi nikakav problem da ga radim” kaže Stana Đuričanin. Stana je glavna sestra u Klinici Varis od njenog osnivanja 2017.
Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se 12. maja u znak sećanja na dan rođenja Florens Najtingejl, pobornice reformi zdravstvene nege i začetnice modernog sestrinstva. Najtingel je rođena u Firenci u Italiji, 1820. godine. Celog života se borila unapređenje svoje profesije i prava žena.

IZVOR: EKSPRES.net