IMAŠ IZBOR – Veliki projekat Klinike Varis

Veliki broj žena u Srbiji i regionu oboli od karcinoma dojke. Taj broj se u našoj zemlji popeo na oko 4.600 novih slučajeva godišnje, a u poslednjih 10 godina ukupno oko 20.000.

Alarmantno je da je sve više žena koje obole i pre 40. godine.

Buđenje sa saznanjem da su ostale bez dela tela, predstavlja ujedno i najtraumatičniji trenutak za ove žene. Traumatičniji od saznanja da bolest postoji.

Ono što većina žena ne zna je, da izbor postoji i da lečenje karcinoma i njegova operacija ne vode nužno u invaliditet.

U sredu 2. oktobra 2019. godine u 20h u velikoj sali hotela „Hilton“, Kralja Milana 35 u Beogradu organizovan je veliki događaj Klinike Varis pod nazivom “Imaš izbor”.

Cilj događaja je bio informisanje javnosti o mogućnostima rekonstrukcije dojke nakon onkohiruških operacija. Tim lekara naše klinike na čelu sa Prof.dr sci. med. Sinišom Kojićem, specijalistom rekonstruktivne, plastične i estetske hirurgije i jednim od naših najistaknutijih hirurga iz ove oblasti, upoznao je posetioce o rekonstrukciji dojke kao opciji koja hirurgija nudi u borbi sa ovom opakom bolešću. Medicina je napredovala, a rekonstrukcija dojke je jedan od stadijuma lečenja bolesti. U praksi se pokazalo da je ponovna pojava bolesti kod žena kojima je urađena rekonstrukcija manja čak i od 15%. Rekonstrukcija dojke pozitivno utiče na sampouzdanje, privlačnost i osećanje ženstvenosti

Na skupu je najavljena i humanitarna akcija u okviru kojoj će 12 pacijentkinja u toku 2020. godine dobiti besplatne rekonstrukcije dojke. Sredstva za ovu akciju Klinika Varis je samostalno obezbedila.

Podršku događaju su pružile mnoge ličnosti iz sveta biznisa, estrade,

politike, diplomatije uz prisustvo lekara iz regiona.

Posebnu podršku su dale gošće iz zemlje i regona i to Karolina Gočeva, Nina Badrić, Maja Sar i Aleksandra Radović.

Zahvaljujemo se svim gostima i medijima koji su dali nesebičnu podršku projektu.

Veliko hvala,

Vaša Klinika Varis