Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela. Ova kiselina nalazi se u svakom organizmu. Više od 50 odsto hijaluronske kiseline svakog organizma je u koži. Jedna od njenih glavnih odlika je snažno vezivanje vode.

Hijaluronski fileri se mogu ubrizgati u sve regije lica, kao i u vrat, dekolte ili šake, radi nadoknade volumena ili podmlađivanja.

Hijaluronom mogu ne samo da se povećaju tanke usne, već i da se istakne ivica usana, postigne simetrija kod osoba sa asimetričnim usnama, kao i da se generalno povrati hidriranost usana u cilju podmlađivanja!

Posebno popularna procedura je konturiranje nosa i ispravljanje asimetrija.

Kako izgleda tretman?

Tretirano područje se dezinfikuje i anestezira kremom ili stomatološkom anestezijom. Hileuronski filer se u željena mesta ubrizgava pomoću tanke igle ili kanile. Sam postupak je potpuno bezbolan. Posle toga sledi lagana masaža, kako bi se filer idealno rasporedio. Efekat možete da ispratite zajedno sa lekarom odmah posle intervencije. Istog dana nakon možete da stavite i šminku i da se vratite svakodnevnim aktivnostima. Pre same intervencije naglasite lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili koristite neku terapiju

Oporavak i neželjeni efekti

Otoci i modrice su mogući na mestu uboda, ali oni prolaze kroz par dana. Zbog pojave blagog otoka neposredno posle tretmana izbegavajte tople napitke tog dana. U narednih nekoliko dana ne idite u saunu ili solarijum. Ne preporučuje se ni odlazak kod stomatologa sedam dana posle intervencije.

Efekti trajnost rezultata

Sam rezultat je vidljiv odmah, a finalnim se smatra kada prođu svi otoci, desetak dana posle intervencije. Koliko će fileri da traju, zavisi od njihove gustine i tretirane regije.

Moguće komplikacije

Osim otoka i modrica, ozbiljnije komplikacije poput stvaranja granuloma i upala tkiva moguće je izbeći ukoliko intervenciju poverite iskusnom doktoru koji koristi najkvalitetnije filere.